Hoe onderhoud je leren schoenen?

Schoenen hebben veel te verduren; urenlang loop je erin, je draagt ze op de warmste en koudste dagen en ze worden snel vies door plassen en modder. Schoenen die veel kunnen verdragen, zijn leren schoenen. Leer is een materiaal dat van dierenhuid is gemaakt. Schoenen gemaakt van leer zijn kwaliteitsschoenen die je voeten beter laten ‘ademen’. Hierdoor kun jij je leren schoenen langer dragen, zonder dat je last krijgt van je voeten. Hoe langer jij de schoenen draagt, hoe flexibeler en fijner de schoenen lopen. Toch kunnen ook leren schoenen beschadigen en slijten. Heb jij nieuwe leren schoenen gekocht en ben je benieuwd hoe je deze zo lang mogelijk mooi houdt? Dock154 geeft jouw de meest handige tips voor onderhoud van je leren schoenen.

Leren schoenen onderhouden

Het verzorgen en onderhouden van leren schoenen is in vergelijking met andere schoenen het makkelijkst. Hardnekkig vuil poets je gemakkelijk weg met een lichte doek, het natuurlijke materiaal is flexibel en leer gaat lang mee. Hoe jij het beste je leren schoenen kan dragen en onderhouden? Onderstaand lees jij de meest handige tips voor jouw leren schoenen!

Het dragen van leren schoenen
Het onderhouden van je schoenen begint al bij het aantrekken van je schoenen. Je kent het vast wel, je wilt je schoenen snel aantrekken en buigt per ongeluk de hak van je schoen. Wanneer je dit wilt voorkomen, kun je het best gebruik maken van een schoenlepel. Deze plaats je aan de binnenkant van je hak, waardoor je gemakkelijk je voet in de schoen kan schuiven. Daarnaast is het verstandig om je schoenen niet continu te dragen. Leren schoenen hebben veel te verdragen en hebben behoefte aan wat rust. Wissel daarom af met sneakers of hakken die in je kast liggen. Tot slot is er ook nog een tip voor het opbergen van je leren schoenen. Het leer van de schoenen worden door het dragen warm en flexibel. Om de vorm van de schoen te behouden, is het verstandig om een schoenspanner te gebruiken. De schoen zou haar oorspronkelijke vorm aannemen waardoor je minder snel deuken of kreukels krijgt.

Het onderhouden van leren schoenen
Nadat jij schoenen hebt aangeschaft is het altijd belangrijk om ze ten eerste goed te beschermen. Leren schoenen bescherm je met een goede spray. Wanneer je leren schoenen niet behandeld met een beschermingsmiddel, zijn ze gevoeliger voor vuil en water. Wanneer jij je schoenen goed hebt beschermt, kun jij ze gaan dragen. Bovendien kun jij je schoenen ook onderhouden gedurende de weken dat jij je schoenen draagt. Dit doe je met onderhoudsmaterialen op basis van bijenwas. Een natuurlijke materiaal onderhoud je namelijk het beste met natuurlijke materialen. Bijenwas voedt het leer én zorgt voor een mooie glas. Je schoenen zullen na een behandeling van schoencrème op basis van bijenwas er weer uitzien als nieuw. Let hierbij wel op dat je voor witte schoenen een andere schoenpoetscrème gebruikt. Bijenwas schoencrème kan er namelijk voor zorgen dat de kleur wit uitslaat en dit wil je natuurlijk liever niet.

Draag schoenen met liefde!

Jij houdt je leren schoenen het mooist, wanneer je ze met liefde onderhoudt. Trek je leren schoenen aan met een schoenlepel, wissel af met andere schoenen en berg je schoenen op met een schoenspanner. Het onderhouden van leren schoenen is vrij simpel en ook jij kan dit zelf thuis doen. Bescherm je leren schoenen met een beschermingsmiddel en onderhoud ze regelmatig met een schoencrème op basis van bijenwas. Schoenen mooi houden begint immers bij jezelf. Houd jouw leren schoenen zo goed als nieuw met de juiste onderhoud!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *