hoe maak je suede schoenen schoon

 

Hoe maak je suède schoenen schoon?

Het is een prachtig materiaal die we al jarenlang terug zien in kleding en schoenen. Suède is een stof die vraagt om verzorging. Jij kan lange tijd je suède schoenen prachtig houden met de juiste onderhoud. Dit allemaal begint met het regelmatig inspuiten van je schoenen. Met de juiste spray verzorg jij elke twee weken je suède schoenen. Heb je toch een vlek gekregen op je suède schoenen? Dan is het erg belangrijk dat je de suède schoenen op de juiste wijze schoonmaakt. Suède is een gevoelig materiaal dat alleen schoongemaakt kan worden, mits jij de onderstaande stappen volgt. Dock154 geeft jouw een stappenplan om de suède schoenen er weer zo goed als nieuw uit te laten zien!

Suède schoenen poetsen

Een suède schoen kan verschillende beschadigingen oplopen. Het is een gevoelige stof, dus je zult sneller krassen of vlekken krijgen. Dit is erg vervelend, maar jij kan dit gemakkelijk oplossen door de juiste stappen te volgen. Wij geven jouw bij verschillende soorten beschadigingen, de volgende tips:

Slijtplekken verwijderen
Suède schoenen kun je het best schoonmaken met een suèdeborsteltje. De haartjes van de schoenen zijn zacht en deze behandel je door de metalen haartjes voorzichtig over de schoen te bewegen. Het is hierbij belangrijk dat je in één richting borstelt. Het meeste vuil en slijtplekken zullen eenvoudig met een suèdeborsteltje verdwijnen. Heb je een stevige slijtplek? De haartjes zijn in dit geval vaak plat gedrukt in een richting. Dit kun je oplossen door heviger over de schoen te wrijven. Slijtplekken die je er niet meer uitgeborsteld krijgt, kun je herstellen met een gum. Je verwijdert hiermee letterlijk een laagje suède. Tot slot is het belangrijk om je schoenen te beschermen voor de volgende beschadigingen. Dit doe je met een beschermende spray voor suède schoenen.

Waterplekken verwijderen
Een veel voorkomende beschadiging bij suède schoenen, is het krijgen van waterplekken. Dit kan komen doordat jij hebt gelopen in hoog vochtig gras of per ongeluk wat waterdruppels op je schoenen laat vallen tijdens drinken. Om waterplekken uit je suède schoenen te verwijderen is de eerste stap om de hele buitenkant van de schoen nat te maken. Dit voelt onnatuurlijk maar door een dun laagje water met een borsteltje aan te brengen, verwijder je juist de vlekken. Nadat je water hebt aangebracht, dep je zachtjes met een sponsje of droge doek. Dit doe je totdat het suède gelijkmatig nat is zonder zichtbare vlekken. De derde stap is de schoen vullen met papier. Zo zorg je ervoor dat de schoen in haar vorm blijft en overtollig water geabsorbeerd kan worden. Laat de suède schoenen vervolgens een nacht drogen op kamertemperatuur in een goed geventileerde ruimte. Zet de schoenen niet onder de verwarming! De haartjes zullen hard worden en dit maakt het lastiger om ze ooit weer normaal te krijgen. Tot slot behandel je de schoenen lichtjes met een suèdeborsteltje na.

Vetvlekken verwijderen
Wat erg vervelend is, is het
moment wanneer je heerlijk aan het koken bent en er ineens vetdruppels op je suède schoenen belanden. Hoe je deze vlek er ooit uit gaat krijgen? Het antwoord is heel simpel. Met een krijtje of talkpoeder laat jij de vetvlek in je suède schoen makkelijk verdwijnen. Wanneer de plek nog nat is, dep je eerst voorzichtig met een tissue op de plek. Zo zorg je ervoor dat overtollig vet wordt geabsorbeerd. Nadat jij dit hebt gedaan, kras jij met een krijtje of bestrooi je talkpoeder over de vetvlek. Krijt en talkpoeder is een absorberend product die de vet uit jouw schoen zal opnemen. Laat dit enige tijd intrekken en poets vervolgens met een suèdeborsteltje lichtjes over de vetvlek.

Bescherm en voorkom

Wanneer jij een slijtplek, watervlek of vetvlek krijgt in je suède schoen, is het erg belangrijk om dit schoon te maken op de juiste manier. Handige tips helpen jou je schoenen te redden in plaats van te verpesten. Jij kan dus je suède schoenen omtoveren als nieuw bij het volgen van de juiste stappen. Wat ook enorm kan helpen bij het beschermen van je schoenen, is het goed verzorgen van je schoenen. Spray regelmatig je schoenen in met een suèdespray. Wees overal op voorbereid en laat jouw suède schoenen niet verpesten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *